منو

تفاوت ریدینگ تافل و ریدینگ آیلتس

تفاوت ریدینگ آزمون تافل و ریدینگ آزمون آیلتس

تفاوت ریدینگ تافل و ریدینگ آیلتس موضوع حائز اهمیت برای داوطلبین این دو آزمون است. با افزایش محبوبیت آزمون تافل IBT و آیلتس از سوی موسسات دانشگاهی و داوطلبین اهداف مشابه و جنبه های مختلف متمایز در نظر گرفته می شوند. این مقاله با ادغام چارچوب باخمن و آلدرسون در تلاش برای مقایسه بخش های مختلف دو آزمون می باشد. نتایج نشان می‌دهد که شباهت‌های بیشتری در چهارچوب آزمون و قالب ورودی دارند و در روش نمره ‌گذاری و مشخصات رویه‌ها و وظایف کمی با یکدیگر تفاوت دارند. با این حال، تفاوت‌های اساسی در زمینه‌هایی مانند ماهیت زبان و ویژگی‌های تکالیف شناسایی می‌شود که تأثیر قابل‌توجهی بر عملکرد شرکت‌کنندگان در آزمون دارد زیرا آزمون ریدینگ تافل IBT از نظر خوانایی، انواع متن، ویژگی‌های موضوعی و انواع سئوال دشوارتر است. در حالی که آیلتس از نظر طول متن و پیچیدگی گرامری دشوارتر است.

بصورت کلی 41%موضوعات آزمون تافل در رده علوم طبیعی و بقیه(58%) راجع به علوم انسانی- اجتماعی است. این نسبت در آزمون آیلتس برعکس است.

  • طول متن، مستقیما برای طولانی تر شدن متن از حد تعیین شده مطلبی عنوان نشده است ولی قطعا درک و توجه متن را بالا می برند.

ویژگی های لغوی، توانمندی در لغات قابلیت پیش بینی برای درک بهتر و سنجش دانش واژگانی دارد. در این سطح تنوع،   تراکم و خوانایی لغات مورد بررسی قرار داده می شود.

ریدینگ تافل

در بخش Reading تافل سئوالات ترکیبی از ده مدل وجود دارد به اختصار به آن می پردازیم.

1.     سئوال جزئیات یا Detail

در این مدل سوال شما باید پاسخ را بر اساس حقایق موجود در متن انتخاب کنید. در واقع، سوال های Detail Factual Information  نیازی به تجزیه و تحلیل اطلاعات داده شده در متن نداره و اطلاعات در متن برای پیدا کردن جواب درست کافی است.

2.     سئوال لغت یا Vocabulary

در این نوع سوال ها دامنه لغات داوطلب مورد سنجش قرار می گیرد و از شما خواسته می شود تا نزدیک ترین معنی به کلمه یا عبارتی که در متن هایلایت شده را از بین چهار گزینه انتخاب کنید.

3.سئوال جزئیات منفی یا Negative Detail

این نوع سئوالات دقیقاً بر عکس مورد قبلی هستند. یعنی داوطلب باید عبارت غلط و اشتباه را بر اساس حقایق موجود در متن انتخاب کند. این نوع سئوال را می توانید به راحتی با دیدن کلمات NOT و EXCEPT تشخیص بدهید.

 4. سئوال هدف یا Purpose

برای پاسخگویی به این نوع سوال ها شما باید درک کنید که چرا نویسنده یه سری اطلاعات و مسائل را در متن مطرح کرده است. در این متن با تجزیه تحلیل گزینه درست را انتخاب کنید.جواب این گونه سئوالات بصورت واضح بیان نشده است.

5. سئوال ساده سازی جمله یا Sentence Simplification

در این نوع سوال ها یه قسمت از متن هایلایت شده و شما باید از بین چهار گزینه، زبان آموز باید دقت کند آن گزینه ای انتخاب شود که بهترین و کامل ترین نحو اطلاعات مهم در قسمت هایلایت شده را خلاصه کرده است. غالبا در این نوع سوالات با چند مورد جواب به ظاهر درست روبرو بشویم، ولی قطعا فقط یه جواب صحیح است، که تمام اطلاعات مهم در قسمت هایلایت شده را به درستی خلاصه کرده است.

6. سوال ارجاع یا Reference

در سوال های ارجاع یه کلمه یا یه قسمت از متن هایلایت می شود و شما باید گزینه ای را انتخاب کنید که این قسمت هایلایت شده به آن اشاره کرده است.

7. سئوال استنتاج یا Inference

درسوال های سبک استنتاجی یا استنباطی همانطور که از نامش پیداست باید بر اساس مطالبی که از متن درک کرده اید، گزینه ای را انتخاب کنید که قابل استنباط است. این نوع سوال ها معمولاً با یکی از کلمات infer یا imply یا suggest همراه است. پس هر زمان که یکی از کلمات را در سئوال دیدین خود را برای تحلیل و نتیجه گیری از متن آماده کنید.

8. سئوال جاگذاری متن یا Insert Text

در این نوع سوال ها به شما جمله ای داده میشود و شما باید آن جمله را در جای مناسب از متن سوال قرار دهید. مکان هایی که شما میتوانید جمله را جابگذاری کنید با چهار مربع سیاه ( █ ) مشخص شده که روی هر کدام کلیک کنید جمله در آنجا قرار میگیرد.

9. سوال خلاصه متن یا Summary

در این نوع سئوال که معمولاً آخرین سئوالی است که مطرح میشود شما باید تمام متن را خوانده باشید و نکات و ایده های اصلی و مهم را خلاصه کرده باشید. برای جواب دادن به این سوال 6 تا جمله به شما داده میشود که باید از بین آنها 3 گزینه را انتخاب کنید و داخل کادر مشخص شده درگ کنید. دقت کنید که فقط 3 عبارت از جمله ها شامل نکات و اطلاعات مهم و درستی هست که در متن آمده است و بقیه جملات یا اطلاعات فرعی و جزئی را شامل می شوند، یا اصلاً در متن به آنها اشاره ای نشده است. ترتیب جملات اصلاً اهمیتی نداره و فقط باید عباراتی انتخاب شود که شامل نکات اصلی و مهم هستند.

10. سئوال تکمیل جدول یا Fill in the Table

این نوع سئوال شباهت زیادی به نوع قبلی یا همان سئوال خلاصه متن دارد، ولی اخیرا زیاد مرسوم نیست. در صورت کلی نباید خود را برای مواجه شدن با این قبیل سئوالات آماده کنید. در این سوالات به شما یک جدول داده میشود که هر سطر یا ردیفش موضوع مشخصی دارد و شما باید 5 کلمه یا عبارت مرتبط با آن موضوع رو انتخاب کنین و درون جدول درگ کنید.

ریدینگ آیلتس

در بخش  Reading آیلتس سئوالات ترکیبی از هشت نوع وجود دارد که به اختصار به آن می پردازیم.

1.هماهنگ کردن عنوان ها (head matching)

برای این نوع سئوالات حدود پنج الی هفت عنوان در اختیار شما قرار می گیرد که باید هر یک از آن ها را به پاراگراف مورد نظر متصل کنید. نکته مهم برای این تمرین فهمیدن مفهوم اصلی متن است که بتوانید بر اساس آن بهترین عنوان را برای هر پاراگراف انتخاب کنیدکه غالبا در این نوع سئوالات باید به کلمات مترادف و یا محتوا دقت کنید.

2.سوالات چند گزینه ای  (multiple-choices)

سوالات چند گزینه ای سه شکل مختلف به خود می گیرند: سوالات چهار گزینه ای، سوالات پنج گزینه ای و سوالات شش گزینه ای. سوالات چهار گزینه ای از نمونه های دیگر فراگیرتر هستند.

نکته مهم برای این سوال آن است که نکته های ریز و جزئی درون متن ها را درک کنید. معمولا باید با انتخاب گزینه صحیح یک جای خالی را پر کنید یا به یک پرسش پاسخ دهید.

تکمیل جملات (sentence completion)

برای این نمونه از سوالات با جمله هایی مواجه می شوید که دارای جای خالی هستند. شما باید این جاهای خالی را با استفاده از کلمه یا کلماتی از متنی که در اختیار شما قرار گرفته کامل کنید.

برای پرکردن جاهای خالی ممکن است که مجبور باشید از کلمات هم معنی یا عبارت های بازنویسی شده آن چه در متن می بینید استفاده کنید. پس در این باره هشیار باشید. گذشته از این، حواستان باشد که به تعداد کلمات خواسته شده برای هر جای خالی دقت کنید. به طور مثال اگر از شما دو کلمه می خواهد حتما دو کلمه در جای خالی قرار دهید.

غلط، درست، داده نشده (false, true, not given)

یکسری جملات در اختیار شما قرار می گیرد و شما باید بر اساس متن مشخص کنید که آیا این جملات اشتباه (false)، درست (true) یا داده نشده (not given) هستند.

نکته ای که باید دقت کنید این است که باید بر روی معنی جملات داده شده دقت کنید و ببینید که آیا مفهوم کلی جمله با آنچه که در متن آمده تطابق دارد یا نه. صرفا چون بخش زیادی از جمله تشکیل شده از عین کلمات درون متن است درست بودن آن را تایید نمی کند یا مشخص نمی کند که واقعا اطلاعاتی درباره اش در متن ظاهر شده است.

جور کردن اطلاعات با پاراگراف ها (matching information to paragraphs)

یکسری اطلاعات کوتاه در غالب خلاصه واره هایی از مفهوم کلی بعضی از قسمت های متن در اختیار شما قرار می گیرد. شما باید مشخص کنید که هر کدام از این اطلاعات مربوط به کدام پاراگراف است.

نکته مهم اینجاست که باید تشخیص بدهید که این اطلاعات ممکن است دقیقا عین کلمات درون متن را نداشته باشند و بیشتر یک نوع بازنویسی از مفهوم آنچه در متن آمده باشند. همچنین همیشه لازم نیست که همه پاراگراف ها را به یکی از این اطلاعات ربط بدهید. گذشته از این که گاهی شاید یک پاراگراف خاص بیشتر از یک مرتبه مورد استفاده قرار بگیرد.

جواب کوتاه (short answer)

سوالاتی برگرفته از آنچه در متن آمده در اختیار شما قرار می گیرد که باید به آن ها جواب های کوتاه بدهید. سوال ها همیشه دقیقا عین کلمات درون متن را تکرار نمی کنند و بیشتر بازنویسی هستند. پس شما علاوه بر آشنایی با تشخیص مفهوم کلی باید بتوانید سریع اطلاعات خاصی را از درون متن بیرون بکشید. یعنی باید بتوانید متن را فقط برای پیدا کردن یک جواب خاص اسکن کنید تا زمان از دست ندهید.

وصل کردن جملات (matching sentence endings)

در این نوع سوالات در یک ستون طرف اول یکسری از جمله های ناقص در اختیار شما قرار می گیرد و در ستونی دیگر جواب های احتمالی برای کامل کردن این جملات. شما باید با مطالعه متن بهترین انتها را برای هر یک از جملات ستون اول انتخاب کنید. تعداد جواب های ستون دوم بیشتر از جملات ستون اول است.

تکمیل خلاصه ها (summary completion)

در این نوع از سوالات خلاصه شده قسمت هایی از متن در اختیار شما قرار می گیرد که دارای جای خالی هستند. شما باید این جاهای خالی را پر کنید. ممکن است لیستی از کلمات برای این کار در اختیار شما قرار بگیرد یا اینکه خودتان مجبور شوید از درون متن کلمه های مورد نیاز را پیدا کنید.

انتخاب جواب صحیح از میان یک لیست (list selection)

این نوع سوال ها به دنبال جواب های ریزی هستند که نیاز به اسکن مطلب دارند. مثلا تصور کنید که متن درباره این باشد که آغازگر یک نوع تحقیق علمی که بوده است. در لیست شما اسمی از تمام افراد احتمالی می بینید. باید با جست و جو در متن بفهمید که چه کسی اولین بار این نوع تحقیقات علمی را شروع کرده است.

بلاگ های مرتبط