آیلتس (International English language Testing System) در حال حاضر یکی از محبوب ترین آزمون زبان انگلیسی است که تقریبا در بیشتر مراکز دنیا برگزار می شود. مدرک این آزمون یکی از مدرک های مهم برای مهاجرت کاری و تحصیلی است؛ تقریبا بیش از ده هزار سازمان بین المللی مدرک این آزمون را تایید می کنند. آزمون آیلتس در دو شکل کاغذی و کامپیوتری به متقاضیان ارائه شده است که البته نوع کامپیوتری که به مراتب جدید تر از Paper-based یا همان کاغذی آن است، با وجود طرفداران بسیاری که در سرتاسر جهان دارد اما هنوز هم به فراگیری نوع سنتی آن نیست و متقاضیان هنوز اطلاعات کاملی از این نوع آزمون ندارند و گاها اطلاعات کمی راجع به این موضوع دارند.
جهت ثبت نام در آزمون کامپیوتری آیلتس می توانید از طریق هر موسسه ای اقدم کنید مانند ایرسافام یا تهران آیلتیس . هنگام ثبت نام اگر واژه سی دی آیلتس(CD IELTS) را دید منظور همان آزمون کامپیوتری آیلتس است. سه مهارت رایتینگ، ریدینگ و لیسنینگ را از طریق کامپیوتر و مهارت اسپیکینگ بصورت حضوری انجام میشود. این آزمون به دو صورت آکادمیک و جنرال برگزار می شود.
آزمون کامپیوتری آیلتس یا Computer Delivered IELTS
شرکت کننده های آزمون آیلتس کامپیوتری به دلیل فراگیر نبودن یا گاها ناشناخته بودن به تعداد کم هستند در نتیجه روز آزمون دچار استرس و شلوغی محیط نخواهید شد. امکانات محل برگزاری آزمون مانند صندلی، اندازه مانیتور، کیبورد، سرعت اینترنت بسیار راحت و عالی است .
جالب است بدانید این نوع آزمون در همه موارد اعم از محتوا، زمان بندی، نوع سوالات، نمره دهی، اعلام نتیجه ی اسپیکینگ، فرم های گزارش تست و اعتبار نتایج با آیلتس کاغذی هیچ تفاوتی ندارد و حتی تست اسپیکینگ نیز تفاوتی با آزمون IELTS کاغذی ندارد.
آیا تمامی سوالات آیلتس کامپیوتری سوالات چهارگزینه ای هستند؟
گاها متقاضیان به علت آنلاین بودن این آزمون بر این باورند که تمامی سئوالات این آزمون بصورت چهار گزینه ای است، که این تصور کاملا غلط است در این آزمون کامپیوتری آیلتس یا همان سی دی آیلتس از انواع نمونه سئوالات استفاده می شود. نمونه سئوالات این آزمون به شرح زیر است:
- سوالات چند گزینه ای (سه تا پنج گزینه)
- کامل کردن خلاصه متن
- مرتبط کردن انتهای جملات به ابتدای آنها (جور چین)
- مرتبط کردن اسامی با عبارات (جور چین)
- مرتبط کردن عناوین پاگرافها (جور چین)
- کامل کردن شکل یا نمودار
- درست،غلط، داده نشده
- مرتبط کردن اطلاعات با پاراگرافهای مربوطه (جور چین)
- کامل کردن جملات ( با دو یا سه کلمه)
- سوالات با جواب کوتاه
مهارت اسپیکینگ در آیلتس کامپیوتری
بله. این تنها قسمتی هست که هیچ تفاوتی با آزمون کاغذی نداره و مشترک هست. مصاحبه گر شما یک شخص حقیقی می باشد. تعداد سئوالات این مهارت دقیقا مانند آزمون کتبی آیلتس است و هیچ تفاوت موضوعی یا مفهومی وجود ندارد.
مهارت لیسنینگ در آیلتس کامپیوتری
برای امتحان این بخش برگه هایی داده میشود که در آن نام کاربری و پسورد مخصوص تسک لیسنینگ است. از هدفون در این قسمت استفاده می شود،کیفیت صدا بسیار عالی و مناسب است. این نکته را به خاطر بسپارید که نوع سوالات و تعداد آنها در آزمون کامپیوتری مشابه با آزمون کاغذی است و به تنها تفاوت این قسمت توجه کنید که در آزمون کاغذی بعد از پایان مدت زمان 10 دقیقه زمان دارید تا پاسخ های خود را در پاسخنامه یادداشت کنید، اما در آزمون کامپیوتری با توجه به اینکه نحوه ی پاسخگویی به سوالات متفاوت است، برای چک کردن نهایی پاسخ ها فقط دو دقیقه زمان خواهید داشت.
مهارت رایتینگ در آیلتس کامپیوتری
بهترین بخش این آزمون از نظر بسیاری از کاربران تسک رایتینگ آن است. در آیلتس کامپیوتری ویرایش متن در بخش Writing راحت تر صورت می گیرد. کامپیوتر ویرایش را بسیار آسان می کند و دیگر نیازی به چرک نویس و پاک نویس، تراشیدن مداد و پاک کردن، کثیف شدن برگه ، کم رنگ پر رنگ شدن کلمات و عدم خوانایی به علت بدخط بودن نوشتن. همچنین داوطلب می تواند خیلی مرتب تر بنویسد، آسان تر و تمیز تر ویرایش کند و در نتیجه زمان بیشتری هم صرف تمرکز بر نوشتار خود کند.
کامپیوتر تعداد کلمات شما را می شمارد و دیگر نیازی به شمارش کلمات در بخش رایتینگ نیست؛ این موضوع هم از استرس شما کم می کند.
در آزمون کامپیوتری آیلتس، مراکز آزمون خلوت تر از سایر مکان ها می باشند ثابت شده که داوطلبان مکان های آرام تر را بیشتر می پسندند.
اگر نگران دست خطتان و ناخوانا بودن آن در امتحان می باشید این آزمون یکی از بهترین گزینه های برای شما می باشد. چرا که دیگر نیازی نیست چیزی دستی بنویسید.
مهارت ریدینگ در آیلتس کامپیوتری
یکی از بهترین مزایای ریدینگ کامپیوتری به نسبت به ریدینگ Paper-base در آرامش و سکوت آن است و صدای ورق زدن هایی پیاپی داوطلبین تمرکز شما را برهم نمی زند ، ممتحن کاغذی می آورد که در آن نام کاربری و پسورد مخصوص ریدینگ در آن نوشته شده است. متن ریدینگ در سمت چپ و سئوال های هر بخش در سمت راست نوشته شده است. برای بررسی متن ها نیازی به اسکرول کردن پیاپی و بالا پایین کردن صفحات نیست. براحتی می توانید بین سئوالات حرکت کنید و از صحیح بودن آنها مطمئن شوید.