منو

تسک های آزمون PTE

تسک های آزمون PTE

آزمون PTE Academic یکی از آزمون‌های معتبر زبان انگلیسی است که به صورت کامپیوتری برگزار می‌شود و چهار مهارت اصلی زبان شامل Speaking, Reading, Writing  و Listening را بر اساس نمراتی از 10 تا 90 ارزیابی می‌کند. این آزمون به خاطر سرعت در اعلام نتایج و دقت در ارزیابی به وسیله هوش مصنوعی، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. آزمون PTE دارای انواع مختلف تسک‌ها مانند سوالات چند گزینه‌ای، مقاله نویسی و بازگویی سخنرانی است. این آزمون به عنوان جایگزینی برای آزمون‌های تافل و آیلتس در بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شناخته شده است.

 آزمون PTE شامل سه بخش اصلی است که هر کدام مهارت‌های مختلفی را ارزیابی می‌کنند. در آزمون PTE  در مجموع ۲۰ تسک وجود دارد که هر کدام به طور مستقل ارزیابی می‌شوند.

 قسمتهای مختلف این آزمون و تعداد و نوع سوالات در تصویر زیر نمایش داده شده است.

تسک‌های بخش Speaking در آزمون PTE

بخش Speaking در آزمون PTE شامل چندین تسک مختلف است که هر کدام به نحوی مهارت‌های زبانی داوطلب را ارزیابی می‌کنند. این تسک‌ها به طور خاص بر روی مهارت‌های شنیداری و گفتاری تمرکز دارند و به داوطلبان کمک می‌کنند تا توانایی‌های خود را در این زمینه‌ها بهبود بخشند. این تسک ها عبارتند از:

1. تسک Read Aloud

 متنی نمایش داده می شود. شرکت کننده بایستی ان متن را با صدای بلند بخواند و صدای او توسط برنامه ضبط می شود.

2. تسک Repeat Sentence

جملاتی پخش می شود که شرکت کننده باید عینا به صورت صحیح آن جملات را تکرار کند.

3. تسک Describe Image

تصویر یا نموداری نشان داده می شود. شرکت کننده باید آن را با جملات مناسب توصیف کند.

4. تسک Re-tell Lecture

یک سخنرانی پخشمی شود و سپس شرکت کننده باید به صورت خلاصه محتوای سخنرانی را بیان کند.

4. تسک Answer Short Question

سوالاتی کوتاه  پخش می‌شوند که باید به آن ها پاسخ‌های کوتاه بدهید.

تسک‌های بخش Writing در آزمون PTE

1. تسک Write Essay

در این تسک، داوطلبان باید یک مقاله در مورد یک موضوع خاص بنویسند. این مقاله باید ساختار مناسبی داشته باشد و شامل مقدمه، بدنه و نتیجه‌گیری باشد. داوطلبان باید توانایی خود را در بیان نظرات و استدلال‌ها نشان دهند.

2. تسک Summarize Written Text

در این بخش، داوطلبان باید یک متن داده شده را به صورت خلاصه بنویسند. این تسک نیازمند توانایی درک مطلب و استخراج نکات کلیدی است. خلاصه باید کوتاه و دقیق باشد.

تسک‌های بخش Reading در آزمون PTE

1. تسک Fill in the blanks

در این تسک، داوطلبان باید کلمات مناسب را در جای خالی متون قرار دهند. این تسک به مهارت درک مطلب و دایره لغات داوطلبان توجه دارد.

2. تسک Multiple Choice

در این تسک، داوطلبان باید پس از خواندن متن، به سوالات چند گزینه‌ای پاسخ دهند. این تسک به مهارت تحلیل و استنتاج داوطلبان توجه دارد.

3. تسک Re-order Paragraphs

در این تسک، داوطلبان باید پاراگراف‌های یک متن را به ترتیب صحیح مرتب کنند. این تسک به مهارت سازماندهی و فهم ساختار متن توجه دارد.

توجه به زمان‌بندی در بخش Reading بسیار حیاتی است. این بخش بلافاصله پس از بخش Writing آغاز می‌شود و داوطلبان باید به جدول نمایش داده شده در ابتدای آن دقت کنند.

تسک‌های بخش Listening در آزمون PTE

بخش Listening در آزمون PTE شامل چندین تسک مختلف است که هر کدام به نحوی مهارت‌های شنیداری شما را ارزیابی می‌کنند. این بخش به مدت ۴۵ الی ۵۷ دقیقه طول می‌کشد و شامل تسک‌های زیر می‌باشد:

1تسک summarize spoken text (SST) 

در این بخش یک سخنرانی کوتاه پخش می شود که باید بعد از اتمام آن شما خلاصه آن را با 50-70 کلمه بنویسید. این تسک بسیار تکنیک محور می باشد و نیازمند تسلط بر مهارت نت برداری در زمان پخش فایل صوتی است. پس از اتمام سخنرانی شما باید کلمات کلیدی که از فایل صوتی یادداشت کرده اید را در قالب یک متن بنویسید.

2. تسک Multiple-choice, choose multiple answers (MCMA)

در این بخش یک فایل صوتی پخش می شود. یک سوال در زیر این فایل صوتی از پرسیده می شود و چند گزینه برای انتخاب وجود دارد. شرکت کننده باید با توجه به فایل صوتی و سوالی که پرسیده شده از بین گزینه ها جواب درست را انتخاب کنید. ممکن است بیش از یک جواب درست وجود داشته باشد.

3. تسک Listening fill in the blanks (LFIB)

در این بخش یک فایل صوتی پخش می شود. متن فایل صوتی به صورت ناقص نوشته شده است. شرکت کننده آزمون باید لغاتی را که جاافتاده است با توجه به فایل صوتی در جاهای خالی قرار دهد.

4. تسک Highlight correct summary (HCS)

در این بخش یک لکچر پخش می شود. در پایین فایل صوتی چند گزینه وجود دارد که خلاصه فایل صوتی می باشد. شرکت کننده باید گزینه ای را انتخاب کند که بهترین خلاصه (summary ) برای لکچر پخش شده باشد.

5. تسک Multiple-choice , choose single answer (MCSA)

این بخش دقیقا مشابه تسک دوم لیسنینگ است. با این تفاوت که فقط یک گزینه درست به عنوان پاسخ سوال وجود دارد.

6. تسک Select missing word (SMW)

این بخش از چند گزینه کوتاه تشکیل شده است. بدین صورت که یک فایل صوتی پخش می شود و در انتهای آن، جمله یا همان داستان نا تمام می ماند. شرکت کننده در آزمون باید گزینه درست را برای تکمیل کردن جمله انتخاب کند.

7. تسک Highlight incorrect words (HIW)

در این بخش متنی نوشته شده وجود دارد که فایل صوتی همان متن پخش می شود. گوینده یکسری از لغات متن را اشتباه می گوید. شرکت کننده در آزمون باید آن لغات را هایلایت کند.

8. تسک Write from dictation (WFD)

این بخش در واقع ترنسکرایب کردن یک فایل صوتی می باشد.در این تسک گوینده جمله ای را می گوید که شرکت کننده آزمون باید دقیقا آن جمله را بنویسد. این تسک امتیاز بالایی دارد.


مقایسه آزمون PTE با آزمون‌های دیگر

مقایسه با تافل

آزمون PTE و تافل هر دو برای ارزیابی مهارت‌های زبان انگلیسی طراحی شده‌اند، اما تفاوت‌های مهمی بین آنها وجود دارد. آزمون PTE به دلیل استفاده از هوش مصنوعی برای ارزیابی و امتیازدهی پاسخ‌ها و همچنین آماده‌سازی سریع نتایج شناخته شده است. در مقابل، آزمون تافل بیشتر به صورت کاغذی و یا اینترنتی برگزار می‌شود و نتایج آن معمولاً زمان بیشتری برای آماده‌سازی نیاز دارد.

مقایسه با آیلتس

آزمون PTE و آیلتس هر دو مهارت‌های چهارگانه listening، reading، writing و speaking را ارزیابی می‌کنند. با این حال، آزمون PTE به صورت کامپیوتری برگزار می‌شود و نتایج آن سریع‌تر آماده می‌شود. در حالی که آزمون آیلتس به دو صورت کاغذی و کامپیوتری برگزار می‌شود و نتایج آن ممکن است زمان بیشتری ببرد. همچنین، آزمون PTE به دلیل قیمت پایین‌تر و ارسال نتایج زودتر، برای برخی از داوطلبان جذاب‌تر است.

مزایای آزمون PTE

  • آماده‌سازی سریع نتایج
  • استفاده از هوش مصنوعی برای ارزیابی
  • قیمت پایین‌تر
  • زمان کوتاه‌تر برای برگزاری آزمون

با توجه به مقایسه‌های انجام شده، آزمون PTE در بسیاری از موارد به عنوان جایگزینی مناسب برای آزمون‌های دیگر مانند تافل و آیلتس شناخته شده است. در نهایت، انتخاب آزمون مناسب بستگی به نیازها و شرایط فردی هر داوطلب دارد، اما بدون شک آزمون PTE با ویژگی‌های منحصر به فرد خود می‌تواند گزینه‌ای عالی برای بسیاری از افراد باشد.

بلاگ های مرتبط