با یک جستجوی ساده در اینترنت میتوان صدها اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی را پیدا کرد که همگی مدعی هستند با استفاده از این ابزار و بکارگیری هوش مصنوعی میتوان زبان انگلیسی را براحتی یاد گرفت. حال این سوال مطرح میشود که ایا این ابزار و اپلیکیشنها برای یادگیری زبان انگلیسی کافی هستند؟ آیا هر فردی با هر سطح زبانی میتواند از این برنامهها استفاده کند و امیدوار باشد که زبان انگلیسی را یاد بگیرد؟ آیا هوشمصنوعی میتواند ابزار آموزشی مناسب برای جایگزین کردن کلاسهای حضوری زبان انگلیسی باشد؟
زمانیکه ابزارها و اپلیکیشنهای یادگیری زبان انگلیسی را با کلاسهای حضوری و آنلاین مقایسه میکنیم به یک نتیجه قابل تامل و نکته مهم میرسیم و آن تجربه واقعی مکالمه با انسان و تعامل در محیطهای واقعی با افراد دیگر برای یادگیری عمیقتر است. عامل انسانی همان فاکتور مهم در یادگیری و فرایند آموزش میباشد که هوش مصنوعی و ابزارهای وابسته به آن، فاقد این ویژگی میباشند. بدون شک تعامل بین مدرس زبان انگلیسی و زبان آموزان در کلاس و محیطهای آموزشگاهی، اساس و بنیاد بسیاری از روشها و تکنیکهای آموزش زبان هستند که در آنها همیشه دو گروه در تعامل با یکدیگر میباشند: مدرس و زبانآموز
یادگیری زبان انگلیسی با هوش مصنوعی امکانپذیر است. البته ترکیب آن با روشهای دیگر بویژه کلاسهای حضوری توصیه میشود. از هوش مصنوعی به عنوان یک مکمل میتوان استفاده کرد و نباید بعنوان تنها راهکار یادگیری زبان انگلیسی از آن یاد کرد. اپلیکیشنهای موجود برای یادگیری زبان انگلیسی در بخشهای زیر می توانند به زبانآموزان کمک کنند و سرعت یادگیری را افزایش دهند.
گسترش دایره واژگان زبان انگلیسی با استفاده از اپلیکیشنهایی نظیر Memrise میتواند یادگیری لغات انگلیسی را بهینه سازی کند. اکثر این برنامه ها دسته بندیهای کاملی از واژگان انگلیسی را ارایه میدهند که با توجه به تقسیمبندی موضوعی واژگان، کاربر یا زبانآموز می تواند با توجه به علایق و نیاز خود، لغات مربوط یه یک موضوع و یا حوزه خاص را یاد بگیرد.
از ابزارهایی نظیر Speak AI میتوان برای تمرین و تقویت مکالمه زبان انگلیسی استفاده کرد. بعد از حضور در کلاس و آشنایی با یک موضوع خاص برای مکالمه به طور مثال مکالمه در محیط رستوران، زبانآموز برای تمرین بیشتر در مورد مکالمات مربوط به رستوران می تواند از ابزارهای شبیهساز استفاده کند تا موضوع تدریس شده در کلاس را تمرین کند و تسلط بیشتری برای ایجاد مکالمه در مورد آن موضوع پیدا کند.
در این بخش نیز هوشمصنوعی میتواند به بهبود مهارت شنیداری زبانآموزان کمک کند و باعث شود که کاربرها با انواع فایلهای صوتی و لهجههای مختلف آشنا شوند. یکی از این ابزارهای خوب Speechify میباشد. البته ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که با تبدیل متن به گفتار و یا یک فایل صوتی، میتوانند مهارت شنیداری زبانآموزان را تقویت کنند.
نکات و ساختارهای دستوری زبان انگلیسی برای صحبت کردن و نوشتن از اهمیت زیادی برخوردار هستند و نیاز به تمرین زیاد و مستمر از سوی زبانآموزان دارند. ابزارهایی مانند Grammarly میتوانند اشتباهات نوشتاری کاربر را اصلاح کنند و جملات معادل با ساختار دستوری بهتر پیشنهاد دهند.
اپلیکیشن های آموزشی زبان و هوش مصنوعی دارای ویژگیهایی میباشند که استفاده از آنها را برای کاربران و زبانآموزان لذتبخش میکنند. دسترسی ۲۴ ساعته، هزینه کم، تمرینات نامحدود از جمله این ویژگیها میباشند که موجب شده است تا هوش مصنوعی و ابزارهای اموزشی جایگاه ویژهای بین زبانآموزان پیدا کند.
البته این نکته را در پایان یادآور میشویم که هوش مصنوعی و ابزارهای مربوط به آن به تنهایی برای یادگیری زبان انگلیسی کافی نیستند و حضور در کلاس و تعامل انسانی با مدرس و سایر زبانآموزان نقش مهمی را در فرایند آموزش زبان انگلیسی ایفا میکند. بهترین رویکرد، روشی است که هر دو مولفه را دربربگیرد: استفاده از هوش مصنوعی و اپلیکیشنها برای تمرین و آموزش فردی و حضور در کلاس حهت تعامل با افراد دیگر برای ارتقاء مهارتهای واقعی و کاربردی.