منو

چرا کتاب L’atelier بهتر از Mobile است؟

کتاب latelier

کتاب L’atelier

کتاب L’atelier از جمله کتاب هایی است که برای تدریس در آموزشگاه و مورد استفاده قرار می گیرد. کتاب L’atelier در 5 سطح نوشته شده است و بیشتر بر روی مکالمه و برقراری ارتباط به زبان فرانسه تاکید دارد. از این رو نیاز به کتاب های جانبی برای تدریس و تمرین بیشتر نکته های گرامری و لغت نیاز است. بنابراین در کنار کتاب درسی با زبان آموزان کتاب های Grammaire Progressive, Vocabulaire Progressive  و Communication Progressive کار می شود. زیرا شروع این کتاب مکالمه محور با دیالوگ هایی است که استاد را ملزم به گذراندن جلسه هایی قبل از شروع کتاب می کند. در این جلسه ها باید مطالب پایه ی گرامری، لغت های پرکاربرد فرانسه و مکالمه های ساده ای به زبان آموز آموزش داده شود. کتاب L’atelier شامل 8 درس و هر درس شامل 6 بخش قابل تدریس است که در مجموع 11 صفحه می شود و هر درس شامل 3 صفحه ای است که توسط استاد تدریس نمی شود ولی راهنمای وی است تا قبل از شروع درس با نگاهی ساده به این صفحه ها مطالب جدید را برای تدریس اعم از گرامر، مکالمه و لغت بشناسد و پلن درسی خود را براساس آن چیده و مطالب تکراری را با محوریت مکالمه در کلاس زبان و درس بیان کند.

  کتاب Mobile

  کتاب Mobile نیز از جمله کتاب های پرطرفدار در بین استادها و زبان آموزهای فرانسه است زیرا دارای بخش های جداگانه ی گرامر، لغت و مکالمه است و کار استاد را در کلاس درس آسان تر می کند. این کتاب در 2 سطح نوشته شده است (A1-A2) و شامل 10 درس است که هر درس 7 صفحه ی قابل تدریس دارد و 3 صفحه ی دیگر آن ممکن است بنابر نیاز زبان آموز (شرکت در آزمون های بین المللی) در کلاس کار شود اما سیلابس درسی آموزشگاه این صفحه ها را پوشش نمی دهد. این کتاب زبان آموز را به سطح قابل قبولی از زبان فرانسه می رساند ولی در امر مکالمه و در مقایسه با کتاب L’atelier پیشتاز نیست. نیاز جامعه ی امروزی و زبان آموزها به برقراری ارتباط به زبان فرانسه است و کتاب و روش تدریسی مورد قبول واقع می شود که بتواند به این نیاز مهم جامه ی عمل بپوشاند.

  کتاب L’atelier بهتر از کتاب Mobile

با نگاهی ساده به مطالب 2 کتاب درمیابیم که با وجود تعداد درس های کمتر در کتاب L’atelier و همچنین تعداد صفحه های بالاتر در هر درس در این کتاب، در پایان زبان آموز به سطح زبانی بالاتری می رسد زیرا مطالب درسی منسجم تر و دقیق تر بیان شده اند و مطالبی آموزش داده می شود که در کتاب Mobile وجود ندارند. با هم پوشانی فهرست دو کتاب درمیابیم که کتاب L’atelier کتابی به مراتب سنگین تر و پرکاربردتر است. این کتاب با در نظر گرفتن 4 مهارت زبانی در پایان هر بخش زبان آموز را ملزم به نوشتار، گفتار، شنود و درک مطلب می کند که متاسفانه این مهارت ها در کتاب Mobile با نقاط ضعف فراوانی مواجه هستند. فایل های صوتی با دقیقه های بالا و نامرتبط در کتاب Mobile، واژگان غیرضروری به خصوص در سطح A2 و عدم فرصت بیان شفاهی و مکالمه در کلاس از جمله مشکلات اساسی کتاب Mobile است.

  و در آخر به عنوان نکته ی پایانی شایان ذکر است که تغییر کتاب درسی از Mobile به L’atelier در هر سطحی امکان پذیر است و مشکلی از لحاظ آموزشی و سیلابس کتاب به وجود نخواهد آمد زیرا هر استادی با توجه به پیشینه ی زبان آموز خود می تواند کاستی ها را جبران کرده و به آموزش مطالب جدید بپردازد. اما سیاست کاری شعبه ها بر این اساس است که حتی الامکان تا پایان یک سطح با کتاب قبلی پیش رفته و برای شروع سطح جدید کتاب را تغییر دهیم، اما بنابر درخواست زبان آموز می توان در هر قسمتی از کتاب، این تغییر را اعمال کرد.

بلاگ های مرتبط